https://debaser.se/kalender/5239/ Debaser Medis 2010-12-12 2010-12-12
Klubb
Datumet har passerat
The Drums
2010-12-12Medis, stora scenen

The Drums

Sön 12 Dec 19-01 medis, stora scenen 18 Ã¥r

The Drums

Champagne Riot + Patrick Cleandenim

OBS! Konserten flyttad från Debaser Slussen till Debaser Medis!!

Det finns nu även biljetter till våning två och vår bio!!!

New York-kvartetten The Drums slog 2009 ner som en bomb i popvärlden. Indiemegahiten ”Let’s Go Surfing” positionerade dem omedelbart som ett av världens mest uppvaktade och älskade nya band. Med andra singeln ”I Felt Stupid” fortsatte explosionen kring bandet och de toppade listor i tidningar som NME i England och Rolling Stone i USA. Nu har ytterligare två singlar och ett hyllat debutalbum släppts och bandet turnerar skiten ur hela världen i sommar.

Bandets kärna består av barndomsvännerna Jonathan Pierce och Jacob Graham som lämnade centrala Florida för drömmen om New York City. På kort tid värvade de Adam Kessler och Conor Hanwick och ordet spreds om det mest energiska nya bandet från New York på evigheter.

Med musikalisk utgångspunkt i Sarah Records-bandet The Wake har bandet utvecklats allt mer åt en hybrid mellan Sarah, Postcard och Factory Records och Amerikanskt 50-tal á la Sun Records. 50-taletsinspirationen hörs med all tydlighet i B-sidan ”Baby, That’s Not The Point”. Textmässigt säger de själva att de endast skriver om två teman: Stora känslosamma hopp och drömmar och den uppgivna känslan av evig ensamhet.

Bandet är stora Sverigefanatiker. Då Jacob besökte Sverige för första gången med sitt andra band Horse Shoes tog de en omväg om Göteborg för att se staden som färgat deras favoriter Embassy, TTA och Air France och få träffa några av sina hjältar. Räkna därför med ett extra taggat gäng när den innerliga energibomben The Drums kommer till Sverige i December!

Tobias Isaksson (Falling & Laughing) och Elin Hedman (Border/GBG) spelar skivor under kvällen!

Konserten presenteras i samarbete med Monstera.

Spelschema

21:30 The Drums (US)

Jonathan Pierce och Jacob Graham startade sitt första band, Goat Explosion, som tonåringar efter att de träffats på ett sommarläger. Efter en tid splittrades bandet och Graham bildade indie popbandet Horse Shoes. Under samma tid bildade Pierce tillsammans med sin vän Adam Kessler bandet Elkland som släppte albumet "Golden" 2005. 2008 började Graham och Pierce göra musik ihop igen. Året efter valde de att flytta från Florida till New York där Kessler hoppade på bandet och med Connor Hanwick på trummor var bandet fullständigt. 2009 släppte de sin debut EP "Summertime!" och våren 2010 släppte de sitt självbetitlade debutalbum i England.