https://debaser.se/kalender/5716/ Debaser Slussen 2011-04-30 2011-04-30
Klubb
Datumet har passerat
Wolf People
Lör 30 AprSlussen, stora scenen

Wolf People

Youth

Lör 30 Apr Ute 13-03
Inne 20-03
slussen, stora scenen 20 år

Wolf People

+ The Crookes

Sista april. Dagen innan skanderandet ska sätta folk i brand och kvällen då riktiga eldar färgar himlen röd.

Men det finns andra sätt att brinna upp. 30 april och på Youth ska vi brinna för sådant som eldig musik, flammande läppar, sotade ögon och glödande blickar.

Och våra bultande hjärtan ska också de sättas i brand. Till tonerna av inga mindre än de fantastiska banden The Crookes och Wolf People.

De är som hämtade från en annan tid och skulle nästan han kunnat släppa sina skivor på Musiknätet Waxholm eller Nacksving, om nu bara Wolf People sjungit på svenska och släppt vinyler på 70-talet. Det gör de inte. Progressivt med stämmor och vassa gitarrer ackompanjerade av flöjt. Jag gissar att Dungen bör ha koll på denna orkester från från Bedford/London. Utsvängda brallor, afghanvästar, långt oborstat hår, skägg och en stor kärlek för nyss nämnda tid.

The Crookes samma kväll har ett lättare anslag och ett luftigare sound som påminner mer om 80-talet. Detta utmärkta band från Sheffield skulle mycket väl kunnat legat på NME C86 kassetterna från tiden då The Smiths och The Housmartins färgade listorna i Storbritannien.

DJs ute.

Spelschema

23:00 Wolf People (UK)

Londonbaserad Wolf People är ett psykadeliskt rockband. De bildades 2006 då de släppte derasförsta EP. Albumet "Steeple" kom ut 2010 och sedan dess består bandet av medlemmarna Jack, Joe, Dan och Tom. Musiken lutar åt det mer klassiska rock hållet men innehåller även inslag av folk och blues.

22:00 The Crookes (UK)

De fyra killarna i The Crookes bildades 2008 i Sheffield. Hjärtekrossande melodier i kombination med 50- och 60-talspop utmärker deras musikstil. Kungar av romantik har de blivit kallade av Steve Lamacq från BBC Radio 1. Deras debutsingel, "A Collier's Wife" / "By The Seine", släpptes i september 2010.