https://debaser.se/kalender/7049/ Debaser Slussen 2011-09-15 2011-09-15
Klubb
Datumet har passerat
Dr. Living Dead
Tor 15 SepSlussen, stora scenen

Dr. Living DeadTor 15 Sep 19-01

slussen, stora scenen 18 år

Dr. Living Dead

Releasefest! + Guilty + Interment

Nu är det äntligen dags för release av Dr.Living Deads efterlägtade debutalbum, och vilken fest sedan!

Bandet med sin karaktäristiska gröna maskot har varit aktiva sedan 2007 och med endast 2 demos i ryggen både spelat förband till Slayer och turnerat i Brasilien!

Den självbetitlade skivan som släpptes i augusti på tyska High Roller Records är producerad av ingen annan än Fred Estby (Dismember, Necronaut) och har redan blivit positivt mottagen och fler goda recensioner lär vara att vänta.

Dr.Living Deads recept på framgång lyder: attityd och spontanitet kombinerat med hardcorekryddad thrash inte olikt band som Anthrax, Suicidal Tendencies, S.O.D. & Slayer.

Bandet har även gjort sig kända för sina fartfyllda live-framträdanden och det utlovas fullt ställ även denna gång! Kort sagt det är bara att ge efter och underkasta dig Doktorn innan det är för sent!

Kvällens speciella gäster är Avestas death metal-pionjärer Interment och Sveriges bästa NYHC-dyrkare Guilty!

Att Interment vet hur man spelar death metal är det väl ingen som tvekar på då bandet har varit aktiva sedan 1990 och innan dess under namnet Beyond. En del har kanske bekantat sig med Interment genom Daniel Ekeroths bok Swedish Death Metal men har du inte gjort det ännu är dags nu att bli överkörd av bandet live. Senaste plattan Into The Crypts Of Blasphemy släpptes förra året av Pulverised Records och låter precis så mycket svensk death metal som man önskar sig, med andra ord hårt som fan och med gediget låtskriveri.

Guilty från Linköping/Jönköping har charmat hela Sveriges hardcorescen med sina medryckande riff där rötterna slingrar sig tillbaka till New York sent 80tal när band som Cro-Mags, Agnostic Front och Biohazard vad stilbildare.
Nyss hemkomna från en Europa-turné men bandet visar inga tecken på att lika på latsidan då dom precis varit i studion där deras kommande platta har förevigats. Sällan har den här typen av hardcore levererats med större finess i detta avlånga land, Guilty är här för att stanna!

Som om det inte vore nog kommer David Blomqvist (Dismember) och Christoffer ”138” Johnsson att spela skivor under hela kvällen!

En minnesvärd kväll utlovas och alla som kallar sig för metal eller hardcore eller vad som helst för den delen gör klokt i att infinna sig på Debaser Slussen den 15e september för det här kan bli en snackis ett bra tag framöver!