https://debaser.se/kalender/7439/ Debaser Slussen 2012-04-27 2012-04-27
Klubb
Datumet har passerat
Sea of Bees + Winhill/Losehill
Fre 27 AprSlussen, stora scenen

Sea of Bees + Winhill/Losehill

Sthlm Indie

Fre 27 Apr Inne: 20-03
Ute: från kl 15.00
slussen, stora scenen 20 år

Sea of Bees + Winhill/Losehill

DJs: Nina & Michelle Kienast, Robert Svensson och Din Chef

Julie Ann Baenziger, personen bakom namnet Sea of Bees har med sin skönsång charmat medier runt om i världen och det är inte svårt att förstå varför.

Uppväxt i en religiös familj som ansåg att det mesta i musikväg var opassande började hon sin musikaliska resa när hon hörde en flicka sjunga i kyrkan. Hennes röst väckte en brinnande passion inom henne och med hjälp av en trasig, ostämd gitarr började hon öva och sjunga. Ingen stöttade eller trodde på henne men hennes passion gick inte att släcka. Sen dess har hon bemästrat både gitarr och stämma.

Med fasta grunder i amerikansk folk & rock och inspiration av sitt första förhållande och dess uppbrott är hennes musik både fin och vacker men även skör och emotionell utan det vemod och ångest som ”breakup albums” karaktäriseras av. Hennes uppbrott med sin älskade är också en del av befrielsen från det inskränkta liv hon levt och att finna sig själv. Hennes säregna röst, både barnslig och åldrad, sätter en prägel som får hennes musikaliska talang att blomstra och gör Sea of Bees till något verkligen unikt och eget.

Winhill/Losehill
Winhill/Losehills senaste album, ”Swing of Sorrow”, som släpptes i februari i år, har fått ta emot strålande recensioner. Plattan, som skildrar eller präglas av den sorgeprocess ur vilken skivan har vuxit fram, handlar om den oerhörda förlusten av en förälder, om kärlek och uppbrott, om att fortsätta leva trots att allt har stannat upp, och om att tvingas försonas med sig själv och sin omgivning. Arbetet med musiken startade för 4 år sedan och om man ser till resultatet är det värt varenda sekund. Det är låtar som går rakt in i själen, vackert som få.

”Det är fruktansvärt bra. En fantastisk debut” - DN, Niklas Wahllöf, betyg 5/5

”Swing of sorrow är en sällsynt vacker skildring av det som är starkast av allt men samtidigt så skört att det på en sekund kan vara försvunnet” - SVD, Kristin Lundell, betyg 5/6

”Årets hittills vackraste skiva – till både form och innehåll.” - GP, Johan Lindqvist, betyg 4/5

STHLM INDIE / ROBERT SVENSSON
Radarparet och systrarna Michelle (Happy Ever After) och Nina Kienast (Shape Up!) fixar stans hetaste och mest intressanta fester och bjuder på Sveriges och världens grymmaste och mest aktuella band och djs. På svettiga dansgolv, vid en scen, på Debaser. Med en äckligt tung meritlista i bakfickan och år av erfarenhet vet de hur man slänger ihop de bästa festerna och får er att glömma morgondagen. Det blir indiedisco med ballonger och sprit, låtar att dö för, hångel, dans och två sjukt överpeppade residenter. Bästa kvällarna gånger tusen stjärnstopp spegel!

Med sig har de Robert Svensson, som brukar starta allsång och spela allt med The National och Juan Maclean.

DIN CHEF
I bakfickan spelar DIN CHEF en blandning av nya och gamla favoriter. 23-00 håller de emotimme, annars är de mest glada hela kvällen.

Spelschema

23:00 Sea of Bees (US)

Sea of Bees är en skapelse av Julie Ann Bee (Julie Baenziger) från Sacramento. 2009 släppte hon sitt debutalbum "Songs For The Ravens" via Crossbill Records. Året efter släpptes plattan internationellt av Heavenly/Universal och hon kom att spendera den mesta delen av 2011 på turné i Europa och USA med stop på bland annat Glastonbury Festival, CMJ och SXSW.

22:00 Winhill/Losehill