https://debaser.se/kalender/7799/ Debaser Malmö 2012-04-30 2012-04-30
Klubb
Datumet har passerat
Kristian Anttila + Little Marbles + Crime City Rollers Valborgsfest!
Mån 30 AprMalmö, inne

Kristian Anttila + Little Marbles + Crime City Rollers Valborgsfest!

Mån 30 Apr Ute: kl17-03
Inne: 19-03
malmö, inne 20 år

Kristian Anttila + Little Marbles + Crime City Rollers Valborgsfest!

Malmös eget rollerderby lag Crime City rollers fick nyligen utmärkelsen ”Årets nöjesförbättrare” av Nöjesguiden med motiveringen ” Med en ödmjuk överlägsenhet har de lyckats göra en subkultur riktigt subbig. Genom sin uppenbara storhet har de rönt internationella framgångar och adderat nya dimensioner till Malmös nöjesliv”.

Du som har varit på CCRs fester vet att de är välförtjänta vinnare! Med lila och gul stjärnglans och en hejdundrandes känsla för fest har de under hösten och vintern sett till att Malmös nöjesliv ”rullat” lite bättre…

På självaste valborgsmässoafton gästar de äntligen Debaser för att tillsammans med oss fira in våren med dunder och brak! I DJbåsen hittar du spelare och domare från CCR och bli inte förvånad om du stöter på en och annan rullskridsko på uteserveringen!

Förvänta dig en helfestlig valborgsmäss fylld av svett, tacklingar och segerdans!

Kristian Anttila
2003 var året då himlen föll ner. Kristian Anttila släppte sitt debutalbum "Natta de mina". Han kom från ingenstans med en skiva som både slog och smekte, ifrågasatte och provocerade. Den 4 april är tiden kommen för ett nytt album, "Djur & människor", Kristian Anttilas femte album sedan fullängdsdebuten.

Inspelad i en kyrka i Dalsland och producerad, mixad och mastrad av Kristian själv på Hisingen. Gästad av Jukka Rintamäki från Silverbullit som medverkar på och medproducerar ett par spår på skivan. Det är en skiva som markerar ett avstamp mot något nytt i både text, tonfall och produktion. En kreativ comeback och nystart på samma gång.

Den här gången är det mer drömska ljudlandskap där både berättarjaget och adressaten luckrats upp i texterna som drar åt det hallucinogena. I grunden fortfarande starka poplåtar men med kärnan djupare begravd. En produktion i fler lager. En skiva i fler färger. Det låter spacerock utan rock. Disco utan glamour. Poesi utan poser. Det låter som en Kristian som börjar närma sig sitt zenit både som textförfattare, låtskrivare och producent.

Little Marbles
Little Marbles har inte enbart ägnat vintern åt framgångsrikt turnerande i Kina och på Kuba utan har även hunnit färdigställa sitt tredje album, "Vi kan göra det hur du vill", som släpps den 4 april. Precis som förra gången har de haft Miss Li och Sonny Boy Gustafsson som producenter och medkompositörer och precis som förra gången är det ett album fullt av oemotståndliga, ibland smått skruvade, svenskråkiga pophits av ypperlig klass.

På förra albumet var "Jag hoppar och trampar på ditt hjärta" låten som hördes överallt i media, denna gång ser det ut som att förstasingeln "Du är på repeat" som får samma roll, redan B-listad av P3 och en av de mest spelade på landets studentradiostationer. Men albumet är fyllt till bredden med potentiella hits, fortsättning lär följa.

Spelschema

22:30 Kristian Anttila

2003 presenterade Kristian Anttila sig på den svenska popscenen. Otaliga listframgångar och över 400 spelningar senare har han lyckats sträcka sin karriär över tio år fylld med hits som ”Smutser”, ”Västra Frölunda”, ”Vill ha dig”, ”Paul Weller” och ”Hisingen-Manhattan”.

21:30 Little Marbles

Little Marbles är Linn och Julia från Norrköping. Förra sommaren började de vandra runt i Stockholm som gatumusikanter vars publik fortsatte att växa och växa. Ett debutalbum har de släppt som heter "Vi accepterar mitt kaos" på vilket egna låtar blandas upp med covers på Laleh och Miss Li. 2010 kom uppföljaren "Vi Slutar När Vi Är Klara". Singeln "Jag hoppar och trampar på ditt hjärta" blev en av det årets mest spelade låtar på P3 det året.