https://debaser.se/kalender/7890/ Debaser Malmö 2012-07-21 2012-07-21
Klubb
Datumet har passerat
Rundgångs sommarfest
2012-07-21Malmö, inne

Rundgångs sommarfest

Lör 21 Jul Inne: 22-03
Ute: 15-03
malmö, inne 20 år

Rundgångs sommarfest

Live: MF/MB/ + Won + Dalaplan + PAL + Albin | DJs: TRICKS/TRICKS/TRICKS

Dags för Rundgångs årliga sommarfest!

I år firar vi 8 år som butik och det är tre år sedan vi firade fem år på Debaser. Ni minns väl den beryktade Dippershowen på golvet framför scen?

Nu är vi tillbaka på Debaser med massor av fina bokningar. Vad sägs om MF/MB/, Dalaplan, Won, PAL och Albin! Och så toppar vi laget med TRICKS/TRICKS/TRICKS bakom skivspelarna, vilket garanterar dans halva natten tills vakterna tänder lamporna.

MF/MB/ har precis spenderat tre veckor i studion och ny platta är på gång. Vi såg dem för några veckor sedan och kan säga att de nya låtarna är helt otroligt bra. Denna spelning får ni bara inte missa.

Dalaplan, bandet alltså, har under ett par års tid gjort sig kända för att skapa magi live. Nu har de dessutom fått skivkontrakt med det briljanta skivbolaget Gaphals och en vinylsjua dök upp nyligen. Skånsk garagerock när den är som bäst!

Won hette en gång i tiden Now, sen vände de på namnet och släppte ny skiva på Psychic Malmö. De var bra förr men ingenting i jämförelse med nu, Malmös bästa dansakt med rocksättning. De blandar kraut, funk, jazz och new wave i en helt naturlig mix.

PAL spelar atmosfärisk modspop. Det är fantastiskt snygg musik, du t.o.m. känner dig extra snygg när du lyssnar på dem. Vi tänker tidigt brittiskt 80-tal, kanske lite postcard, c-86 om vi får nörda oss lite. Men även 90-talet och Tambourine studios och framförallt då The Mopeds och sådana band.

Albin är frontfigur i PAL men har även ett helt eget projekt där han gräver ner sig i 70-tals psychflum ala Bo Hansson, Klaus Schultze eller Ralph Lundsten. Orgelmusik med analogsynthar, sånt vi älskar och Psychic Malmö kommer att släppa en digital-ep snart.

Ja ni ser, vilken kväll vi har framför oss. Detta missar ni inte för allt smör i Småland!

Live ute:
Albin
PAL

Live inne:
Dalaplan
Won
MF/MB/

Dj's:
TRICKS/TRICKS/TRCKS:
Dansmusen
Fox-E
OLLE
K-Fox
Dennis

Spelschema

23:50 MF/MB/

MF/MB/ är tung och fladdrande pop i ständig rörelse. Sprungna ur Bollnäs och nerflyttade till Malmö släppte bandet en vinyl-EP 2009 och sitt debutalbum Folded 2010. Efter det har de släppt en digital platta som heter Altered med remixer av deras egna och andras låtar. 2013 släpptes "Colossus".

23:00 Dalaplan

Dalaplan bildades sommaren 2009 och har på kort tid gjort sig kända som ett av
Malmös bästa och mest energiska liveband. Avlade ur smutsen på stadens gator
och med blinkningar åt Jim Jones Revue, Les Sexareenos och The Sonics har Dalaplan
frälst konsertbesökare, skivlyssnare och recensenter. Dalaplan har släppt två EP:s, Dalaplan (2010) och Feber (2011), och i april 2012 kom bandets tredje, Trillar i, som är den första i samarbete med Gaphals.

22:20 Won

Won hette en gång i tiden Now, men sen vände de på namnet och släppte ny skiva på Psychic Malmö. De blandar kraut, funk, jazz och new wave i en helt naturlig mix.

20:30 PAL

Med gitarrer och analoga vintage-trummaskiner gör PAL en slags lo-fi elektronisk popmusik. PAL startades av Albin Johansson 2007. Debutalbumet Weeks spelades in i Malmö, och släpptes 2011.

19:30 Albin

Albin Johansson är en mångsysslande musiker som bland annat är låtskapare under pseudonymen PAL och orgelspelare i psykadeliska bandet Madmans Moustache. Han har nu solodebuterat, där orgeln finns i ljudbildens centrum.