https://debaser.se/kalender/7905/ Debaser Medis 2012-04-27 2012-04-27
Klubb
Datumet har passerat
Loney Dear
Fre 27 AprMedis, stora scenen

Loney Dear

Bland Molnen

Fre 27 Apr Inne: 19-03
Ute: från kl 16.00
medis, stora scenen 20 år

Loney Dear

+ Barr + Ottilia

När man låtit ”Hall Music” eka ut igenom hörlurarna för tionde gången och man letar efter repeatknappen för att återigen få höra Emil Svanängens fingrar knäppa på den tolvsträngade gitarren kanske utomstående tycker att det får vara nog. Men det är också därför vi ger dem epitetet utomstående; att någon annan än vi skulle fatta känns som ett hån. Loney Dear är trots allt den sista hemligheten vi har kvar. Hemligt är det med viss modifikation dock. Låt oss förklara.

Jönköpings meste DIY-poet har genom på sina föregående skivor avhandlat allt som kan andas intimitet och vi har älskat och kramat sönder och samman de självbrända cd-skivorna som vi fått med posten. Det var fortfarande hemligt och ack så ljuvt. Att tiden skulle komma då Loney Dear skapade något som bringade fler tillsammans i en grupp var ett faktum som inte svårt att greppa. När ”Hall Music” trängde sig upp på playlisten förra året så kastades man omkull. Det sakrala, storslagna och intima samarbetade tills de uppnådde ett slags euforisk crescendo som knappt kan gå att jämföras med något. Vi böjde oss ner och grät (även om vi vägrade visa det).

Våra vänner i Västerlandet (det stora) vi älskar att hata, hatar att älska, hatar att hata och älskar att älska har fattat allt och där får Svanängen det utrymme han förtjänar och trots att man i ena sekunden önskar att detta skulle spegla sig i Sverige så kan i andra sekunden kännas skönt med att få ha en sista hemlighet. Åtminstone ett litet tag till, för snart är han inte bara vår längre. Det förtjänar han mer än någon annan svensk.

Barr
Det har gått fyra år sedan ”Skogsbo is the Place”, Barrs senaste album, spelades in i en släktings förfallna Finspångs-torp. En homage till skogen, mörkret och naturpoeter som William Faulkner, Henry David Thoreau och folkpsykadelia. Nu är bandet aktuella med albumet "Atlantic Ocean Blues" som släpps 25 april. Enligt dom själva är det en hyllning till havet, solen, rymden och musiken som färgats av dessa element.

Först ut, ca 21.15, denna kväll är härliga Ottilia och Bland Molnen spelar skivor före och efter konserterna. Välkomna.

Spelschema

23:00 Loney Dear

Loney Dear är skapelsen av multiinstrumentalisten Emil Svanängen från Jönköping. Sina låtar spelar han in i sin lilla studio i Stockholm. Genom sin hemsida släppte Loney Dear tre stycken heminspelade och brända plattor; "River Fontana Redux", "Citadel Band" och "Solange". Musiken började sippra igenom diverse musikbloggar och tillslut hamnade den på Amerikanska kultbolaget Sub Pops kontor. 2006 signades Emil till bolaget och Loney, Dears första "riktiga" release hände i början av 2007 med albumet "Loney, Noir". I mars 2009 släpptes albumet "Dear John".

22:00 BARR

Barr är en kvartett från Stockholm och Finspång som består av Patrik Andersson, Marcus Palm, Andreas Söderström och Fredrik Ohlsson. 2008 släppte de "Skogsbo Is The Place" och 2011 gick de in i Studio Dubious och Brummet för att spela in uppföljaren " Atlantic Ocean Blues".