https://debaser.se/kalender/8521/ Debaser Slussen 2012-06-16 2012-06-16
Klubb
Datumet har passerat
Adventure Of - Releasefest för “FUYMI”
Lör 16 JunSlussen, stora scenen

Adventure Of - Releasefest för “FUYMI”

Lör 16 Jun 22-03 slussen, stora scenen 20 år

Adventure Of - Releasefest för “FUYMI”

+ We Are Hani Jazzar + DJS: CEO + JJ ( JOAKIM BENON )

Lördagen den 16 juni intar Adventure Of Debaser Slussen för att ställa till med releasefest för deras senaste EP “FUYMI”. EPN beskrivs som en perfekt blandning av Cut Copy och Vampire Weekend och släpps på egna skivbolaget Tack för igår.

Genom att bjuda in vänner från alla håll och kanter samt giganter som banat väg för den musikaliska genren de har sina rötter i så utlovar Adventure Of en fest som kommer eka genom resten av sommaren.

Adventure Of beskrivs som en kakafoni av gläde, religion och hysteriskt melodiös och dansant pop. Adventure Of kvalar in under genren Samba influerad pop med rötterna i, som det så fint heter på engelska “naive swedish indiemusic”.

Tidigare har Patric och Dennis spelat med akter som Peter Bjorn And John samt Youth Lagoon och har även remixat flertalet band som Deportees, Den Svenska Björnstammen och Is tropical. Med debutalbumet Insha’Allah så öppnade dom även fjolårets popagandafestival med ett liveband i samma omfång som en skolklass på scen.

Kvällen till ära kommer de spela singelspåren från nya EPn samt bjuda på en fantastiskt vacker och visuell liveshow, detta villa ni inte missa.

WE ARE HANI JAZZAR
Som förband har Adventure Of tagit med sig We Are Hani Jazzar för att bjuda på en funky-upbeat spelning som kommer gå i 110 km/tim. Är ni redo för funky-pop så ska ni komma tidigt och dansa in kvällen.

CEO (DJ-SET)
Eric Berglund står bakom enmannaprojektet CEO som tidigare kritikerrosats på Pitchfork dels för sitt debutalbum White Magic men även för sina fantastiska covers utav låtar som Halo(Beyonce) och Ave Maria(Blondie). Eric berglund utgjorde tidigare ena halvan av succébandet The Tough Allaince.

JJ (JOAKIM BENON DJ-SET)
Joakim Benon utgör ena halvan av JJ. Bandet som fått lika mycket uppmärksamhet för sin hemliga image som för sin Sincerely yours-signerade drömpop.

YOUNG EAGLE (DJ-SET)
Young Eagle är sveriges hemligaste musiker. Den bortglömda diamanten från de djupaste skogarna i västmanland. När Young Eagle skapar musik, såväl covers som remixar och eget material, så uppstår magi.

Spelschema

00:00 Adventure Of

Adventure Of släppte 2011 debutalbumet “Insha’Allah” med hitten Slussen by night. Med albumet vann de mark och fick spela på de stora scenerna runt om i Sverige. De tog bland annat plats på Popagandafestivalen samt som förband åt Peter, Bjorn and John och Youth Lagoon. Albumet visade även vilken musikalisk kapacitet som fanns i detta band vilket ledde till att de remixade band som Den Svenska Björnstammen, The Royal Concept, Deportees och Is Tropical. Den 25 september släpps uppföljaren “Folie á deux” på egna skivbolaget och kvällen till ära premiärspelar bandet låtar från skivan.

23:00 We Are Hani Jazzar

We Are Hani Jazzar kommer från Stockholm och består av Mikael Frid, Saba Berggren, Erik Holmgren, Fredrik Pettersson och Hani Jazzar.