https://debaser.se/kalender/9724/ Debaser Medis 2012-12-07 2012-12-07
Klubb
Datumet har passerat
Alina Devecerski
Fre 7 DecMedis, stora scenen

Alina Devecerski

Fre 7 Dec 19-03 medis, stora scenen 20 år

Alina Devecerski

+ Niels Nielsen

”Fortsätt på nu/Aldrig stanna/ Våga känna hjärtat banka/Släppt allting/Det ordnar sig/Gå din egen väg”.

Exakt så kickar Alina Devecerski igång sitt debutalbum ”Maraton” i låten med samma namn, en textrad som beskriver Sundbybergstjejens senaste månader ganska bra. Alina tog sig i kragen och vågade, efter att ha skrivit musik åt andra artister under flera år, tro på sig själv och hitta sig själv som artist.

I april i år släppte hon sin debutsingel ”Flytta på dej” och nu, en sommar senare, har låten dansats till på festivaler runt om i Norden och den har parkerat på förstaplatsen hos både Spotify- och iTuneslistorna under flera veckor. ”Flytta på dej” har sålt platina i Danmark och 3x platina i Sverige och Norge, där den även toppade den officiella singellistan under 7 veckor. Alina gjorde rätt i att våga tro på sig själv.

”Maraton” består av, förutom redan släppta ”Flytta På Dej”, andra singeln ”Ikväll Skiter Jag i Allt” samt ”Jag Svär”, 7 nya spår som är skrivna och producerade av Alina själv ihop med Christoffer Wikberg. Även Jocke Berg har varit med och skrivit två låtar på albumet. ”Maraton” handlar om känslor, om faser i livet men också om, som nämnt här ovan, att våga och sluta tvivla.

Under sommaren och tidig höst har Alina och hennes band uppträtt på festivaler som t.ex. Peace & Love och Storsjöyran och även stora TV-shower som Sommarkrysset och Moraeus med mera, VG-listan och Senkveld i Norge och The Voice i Danmark. Snart är det dags att kuska ut på vägarna igen. En höstturné startar i Köpenhamn den 18 oktober för att avslutas i Åre den 15 december.

”Maraton” släpps digitalt och fysiskt (1000 stycken limiterade, numrerade exemplar) den 19 november 2012. Klara färdiga spring!

"Maraton" varar bara i en dryg halvtimme men är, kort och gott, en oemotståndlig debut. Expressen 4/5

"Alina Devecerskis ”Maraton” är glimrande och knallhård". Aftonbladet 4/5

Övriga betyg på Sveriges just mest hyllad artist:
4/5 ICA Kuriren, Jan Gradvall
7/10, Sonic, Anders Dahlbom
4/5 Göteborgsposten, Johan Lindqvist
4/5 Metro, Peter Lindholm
4/6 Svenska Dagbladet, Kristin Lundell
4/5, Allehanda, Peter Carlsson
4/5, Arbetarbladet
4/5, Helsingborgs Dagblad, Linn Dupont
4/5, NWT, Veronica Sjöblom

Niels Nielsen
Niels Nielsen står med ena foten i det östgötska slättlandskapet som de har fyllt med atmosfärisk rymdpop och elektroniska toner. Den andra foten har redan berört både avlägsen tid och rymd på sin resa som den 19:e oktober mynnar ut i debutsingeln “Shadow Twin”. Videon släpptes nyligen och finns att se till höger. En mörk och suggestiv historia fylld av dans, dekadens och tatuerade hen. Låten och videon framhåller bandets sig num, de mörkare sidorna, desperationen och ledsendiscot.

Bandet har redan stått på scen i New York, figurerat med musik i MTV-serien ”My life as Liz” och i den nu aktuella Charlie Sheen-producerade filmen ”She wants me”. Vinylen kommer att finnas att köpa på plats men går även redan nu att förbeställa på nätet.

Dansgolvs-Dj sista timmarna är Björn Grape som är ett bekant ansikte för såväl Debaser-stamisar som stamisar på hans egen Klubb Ramlar. Bland länkarna hittas Björns Soundcloud så man kan börja dansgolvs-peppa redan nu!

P3-Guld har nominerat Alina Devecerski i kategorierna Årets Nykomling och Årets Artist!

Dj i restaurangen är Sanna Berg som till vardags driver musikbloggen Pussy Made Of Gold och även är en av skaparna till podcasten Vad Blir Det För Rap?. Med denna gedigna kunskap kommer Sanna garanterat spela det bästa inom R'n'B och rap för alla som vill dansa eller hänga i restaurangen.

På stora golvet spelar Josef Hermansson och Björn Grape dansanta dängor före och efter konserten.

Spelschema

23:00 Alina Devecerski

Alina Devecerski föddes 1983 och är uppvuxen i Sundbyberg utanför Stockholm. Alina påbörjade sin musikaliska karriär som 19-åring som körsångerska och låtskrivare till andra artister. Men det var våren 2012 som genombrottet kom med singeln "Flytta på dig". Den 15 september släppte Alina Devecerski den första singeln ”Armé” från hennes kommande minialbum ”Gnista + Gas” som släpps den 29 september.

22:00 Niels Nielsen

Östgötska Niels Nielsen har med sin atmosfäriska rymdpop och elektroniska toner redan figurerat med sin musik i bland annat MTV-serien "My life as Liz" och Charlie Sheen-producerade filmen "She Wants Me".