https://debaser.se/kalender/14877/ Debaser Strand 2015-05-16 2015-05-16
Klubb
Datumet har passerat
The Dictators NYC + The Nomads + Lee Bains III and the Glory Fires
2015-05-16Strand, stora scenen

The Dictators NYC + The Nomads + Lee Bains III and the Glory Fires

Lör 16 Maj 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook. Boka bord i Calexico's innan giget så slipper du köa!
classic garage rock punk

The Dictators NYC + The Nomads + Lee Bains III and the Glory Fires

Djs Push My Buttons

Efter deras hyllade turné i juli 2014 ger sig nu THE DICTATORS NYC ut på Europaturné igen! 

Bandet grundades 1973 i New York och har sedan dess haft ett enormt inflytande på otaliga rock- och punkband tillsammans med band som MC5, New York Dolls och The Stooges.

Efter att inte ha spelat under flera år gick tre av The Dictators-medlemmarna ihop igen. Sångaren Handsome Dick Manitoba, gitarristen Ross The Boss och trummisen JP "Thunderbolt" Patterson. Som gitarrist plockade de även upp Daniel Rey, som skrivit låtar med The Ramones och även producerade deras album, och på bas Dean "The Dream" Rispler.

NOMADS
Idag är det omöjligt att inte se The Nomads influens på svenskt musikliv. Utan Nomads inget The Hives, Sator, Hellacopters eller Backyard Babies. Ett utmärkt kvitto på hur högt respekterat bandet är internationellt fick man när de firade 20-årsjubileum på Hultsfredsfestivalen och gästades av namn som Jello Biafra (Dead Kennedys), Wayne Kramer (MC5) och Handsome Dick Manitoba (The Dictators).

Nästan 1000 spelningar och över 20 album (beroende på hur man räknar) senare är The Nomads mitt i en högst kreativ fas. Comebackalbumet ”Solna” (2012) och följande ”Loaded Deluxe EP” (2013) har förts till katalogen med klassiker och bandets flitiga turnerande har åter visat var skåpet ska stå när det kommer till hårtslående rock av finaste valör.
Före och mellan banden spela Push My Buttons skivor.

Spelschema

22:30 The Dictators NYC (US)

Bandet grundades 1973 i New York och har sedan dess haft ett enormt inflytande på otaliga rock- och punkband tillsammans med band som MC5, New York Dolls och The Stooges. Efter att inte ha spelat under flera år gick tre av The Dictators-medlemmarna ihop igen. Sångaren Handsome Dick Manitoba, gitarristen Ross The Boss och trummisen JP "Thunderbolt" Patterson. Som gitarrist plockade de även upp Daniel Rey och på bas Dean "The Dream" Rispler.

21:00 The Nomads
20:00 Lee Bains III and the Glory Fires