https://debaser.se/kalender/17386/ Debaser Strand 2016-02-19 2016-02-19
Klubb
Datumet har passerat
Josefin Öhrn + The Liberation + Boys
2016-02-19Strand, stora scenen

Josefin Öhrn + The Liberation + Boys

Fre 19 Feb 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook. Boka bord på Calexico's innan giget! Slipp köa!
psychedelic rock

Josefin Öhrn + The Liberation + Boys

DJs I break horses

Josefin Öhrn har snabbt fått ett rykte om hypnotiska, explosiva och drömska livegig med sitt band, The Liberation. Spelningar på bl.a. Psykjunta, Gagnef, Göteborgsoperan under Stay Out West och som förband till Goat liknades vid allt från Spiritualized till Hawkwind o Mazzy Star, och nu kommer hon äntligen till oss!

Josefins egna ord: ”Ljudvärlden formar sig själv och den där flodens färger beror på periodens tillstånd och vem som är där. Jag har ju ingen aning om var jag befinner mig om ett tag, men det jag hör nu är malande o mässande o psykedeliskt, genom städerna till naturen o ut i rymden.”

2014 kom singlarna Sunny Afternoon och Tell It To The Wind, i maj samma år EP:n Diamond Waves, och nu är hon aktuell med den kritikerrosade fullängdaren "Horse Dance" på brittiska labeln Rocket Recordings där även band som Goat, Hills, Hey Colossus, Lay Llamas och Gnoomes ligger.

Horse Dance: 
"Ridiculously good” - Lauren Laverne BBC6 Music.
"Infectious" - The Guardian. 
"Mesmerising debut" - UNCUT. 
4/5 DN, 4/5 NWT, 8/10 Hymn, 4/6 Gaffa, 4/5 Corren, 4/5 Uppsala Nya Tidning.

BOYS
Boys är ett nytt projekt från Nora Karlsson, till vardags gitarrist i hyllade garagerockakten HOLY, och debut-EP:n Kind of Hurt släpptes i september via Stockholmsbaserade etiketten PNKSLM Recordings. Boys kom till världen efter att ett gäng heminspelningar, som helt enkelt var för bra för att inte släppas, nådde fram till skivbolaget - och resultatet lät inte vänta på sig då lovord från bland andra Sonic, Dagens Nyheter, Fesivalrykten och HYMN strömmade in på hemmaplan.

Samtidigt har Boys hyllats internationellt av bland andra The Line of Best Fit, DIY och Under the Radar. Drömsk garagepop där fantastiska melodier i lo-fi format möter känslosamt låtskrivande, med ett liveband bestående av medlemmar från bland annat HOLY, Üni Foreman och Skator.

Boys ursäktar sig inte, Boys kind of hurt och Boys är här för att stanna.

--------------------------------------------------

Debaser har infört garderobstvång vilket innebär att alla våra gäster måste hänga in sina ytterkläder samt väskor i vår bemannade garderob. Enda undantaget är mindre handväskor. Garderoben kostar 25 kronor för jacka och 25 kronor för väska.

Spelschema

23:00 Josefin Öhrn + The Liberation
22:00 Boys