https://debaser.se/kalender/22769/ Debaser Strand 2020-02-08 2020-02-08
Klubb
Datumet har passerat
Riddarna firar 10 år | Pleroma I Klubb Garageland
Lör 8 FebStrand, stora scenen

Riddarna firar 10 år | Pleroma I Klubb Garageland

Lör 8 Feb Kl 20-03 strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Riddarna firar 10 år | Pleroma I Klubb Garageland

Gäster: Bror Gunnar Jansson, Tuva Lodmark (Pale Honey), Manuela Iwansson (Hurula).

Riddarna fyller tio år som band och kommer till Debaser för en efterlängtad spelning.  

Riddarna har dykt upp i alla möjliga sammanhang sedan starten 2009 och idag uppnått kultstatus. Bandets symbol finns tatuerad på de mest hängivna fansen, den finns med i ett hyllat dataspel och skymtar förbi i en biofilm om en av våra mest folkkära artister.

Det finns ett begränsat antal verktyg med vilka man kan skapa lössläppt energi. Riddarna har emellertid lyckats undkomma problematiken genom att bryta sönder den primitiva rock’n’rollens ryggrad och därefter pussla ihop bitarna till en egen, monstruös skapelse.

Trions egensinniga rockmusik med svenska texter om mörka känslor har nått långt utanför hemlandets gränser och gett dem fans över hela världen.

Pleroma
Pleroma är Anton Spetzes (från Holograms) nya band. I slutet av förra året släppte bandet sin första EP Vitriol, och nu är det äntligen dags för bandet att spela på Debaser. Pleroma verkar i samma tradition av postapokalyptisk punkrock som Gun Club och Killing Joke. Bandets sound präglas dock lika mycket av banden ovan som av samtidens otrygghet, en tid där förfallet redan verkar ha börjat. Melodierna är ödesmättade och får en viktig roll i ljudbilden tillsammans med Anton Spetzes självsäkra sång. Pleroma spelar elektrifierad punkrock från andra sidan avgrunden.